Tag på cykel- eller vandretur i Vejle Ådal

Danhostel Vejle ligger lige ned til den smukke Vejle Ådal der også kaldes Danmarks Naturpark. Her finder du rigtig mange cykel- og vandrestier. Den mest anbefalede er ”Bindeballestien”, der følger den nedlagte Vandelbanes spor fra Vejle igennem Ådalen til Bindeballe ved Hærvejen.

Attraktioner i og omkring Vejle Ådal
Området er stort men de fleste attraktioner i Vejle Ådal kan nås på ca. 15 minutter i bil fra Danhostel Vejle. Man kan let få en god dagsudflugt ved at køre til de forskellige steder hvis man ikke vil cykle hele vejen.

De meste kendte attraktioner er Egtvedpigens Grav, Ravningbroen fra vikingetiden, Bindeballe Købmandsgård, Den gammeldags landhandel og købmandsmuseum, Randbøldalmuseet med bl.a. vandeksperimentarium, Randbøl Hede, Frederikshåb Plantage og Robert Jacobsens og Jean Clareboudts imponerende skulpturer i Tørskind Grusgrav.

Et besøg værd er også den gamle barokkirke i Nørup og området omkring Engelsholm Slot og sø.

Fakta:

Vejle Ådal er Østjyllands længste og mest markante tunneldal, dannet og udskyllet af sommersmeltevand under sidste istids østjyske iskappe, gennem tusinder af år.

I ådalen løber Vejle Å, og den strækker sig ca. 20 km mod vest fra Vejle og ender i øst i Vejle Fjord. Danmarks Naturfredningsforening fremsatte i marts 2017 forslag til fredning af et areal på 858 hektar i Vejle Ådal. Det drejer sig om en strækning på godt 7 km af dalen, med varierende bredde.

Læs mere om Vejle Ådal her